Grillad Rengbågs lax

Läckert grillad regnbågslax som marinerats i en marinad av lönnsirap och soja

Ingredienser
  • regnbågslax, eller annan lax
  • 1-1½ dl lönnsirap
  • 1-1½ dl soja
  • 2-3 msk riven pepparrot
Instruktioner
  1. Förbered grillen för medeltemperatur enligt 50/50-metoden.
  2. Blanda ihop lika delar lönnsirap och soja, och ta fram en skål för marinering.
  3. Häll ur drygt en halv dl av marinaden i en liten kastrull, som ska bli moppsås.
  4. Lägg fisken i marinaden, där den skall marineras mellan 10 och 15 minuter.
  5. Moppsåsen i kastrullen ställer du på grillen och låter den koka ihop lite, och därefter tillsätter du pepparroten.
  6. Låt bubbla lite innan du plockar av kastrullen från grillen.
  7. Olja in gallret, och lägg laxen på grillen med skinnsidan nedåt. Grilla den indirekt. Strö nymalen svartpeppar över laxen.
  8. Grilla laxen under lock i 8-10 minuter beroende på hur varm grillen är.
  9. Pensla laxen med moppsåsen och låt den grilla i ytterligare ca 5 minuter innan du kontrollerar att laxen är klar.
Etiketter: